Isnin, 12 Disember 2011

someone get hurt coz of me....(T_T")

so sad read all this...why im cry..that not effect??? knp hati aku terlalu lembut..mudah menangis..why im not strong...im always chetting to people that im ok...im alway show to people that im fine event im so sad...just keep smile in ur face..in my life, family and friend are importance...from child i was teach that my feel does not importance, just keep other poeple to smile and give their happiness event you have to make many sacrifice and have to cry...i hate went people get hurt coz of me...what are u doing???why u let people get hurt coz u...that not true.. ur life is to make people happy and give all happiness to them..why u still let people get hurt coz of u... and know u just cry..it does change anything,coz u make other people hurt.. u are not usefull person..
from child u never get what u want but u just full fill what other people want...and just make them happy... why u are in here..in university that nit what u want but just full fill what my parent want..
why im take science class event im like drawing and literature..bcoz teacher ask me to go that class...why im go competition debate..coz my teacher ask...i never do what im want..just full fill what people want and other dream..and my dream just want look people smile and get what ever they want..but im make people hurt..im useless...why im make people hurt coz of me.. im not importance..just a pieces in this world.

Sabtu, 3 Disember 2011

SeNyUmAn DaLaM DeRiTa....(^_^") / (!_!")

itulah yang aku mampu katakan...
senyuman dalam derita seolah2 tak ade ape2 yang berlaku...
hati aku rse sakit...sedih sangat..
adalah sifat semula jadi seseorang untuk cinta dan dicintai... itulah yang ingin aku rsekan..
tp aku just pendamkan..siapa insan tue??? rahsia... biarlah aku sorang je yang tau..
agak pedih jugak sbb kne blakon mcm xde pe2...be nutural..and just smile..
mcm ne korg rse..klo org yang korg syang and minat tbe2 bertukar jd kwn baik korg and menceritakan segala-galanya dekat korg??? dier juga luahkan masalh hatinye dekat korg???
mesti korg happy kan sbb at least korg tau byk maklumat tentang dia..direct dr dier bkn dr org lain..
tp yang agak sedih bila dier minat org lain..
korg lah org frist dier bg tau..luluh gak hatikn..tp xpe... aleast xde la berharap...
tp sume itu blom berakhir lg penderitaan korg...sebaliknye korg jd perantara dier dgn org yang dier nak tue..pe korang rse????

mesti same mcm aku kan... senyum dlam derita..
senyum sbb dapat wat perkara baik dkat dier..org yang kamu minat tue la..
and korg tau dier gembira sbb dier dpat org yang menjadi pujaan hatinya and org tue mampu membahagiakan dier...
tp dlam masa sama hati korg tetap sedih jugakkn sbb bkn korg yg dier suka and pilihan hatinye ....
but it ok, it orite...i will fine... bla..bla..bla...

Jumaat, 2 Disember 2011

6 PeRkArA LeLaKi CaRi DaRi SeOrAnG WaNiTa...

Lelaki ingin wanita yang boleh beri rasa cinta kepada meraka.
Lelaki sebenarnya ingin mencintai wanita yang mencintai dirinya berbanding mencintai wanita yang tidak mencintai dirinya.Jika anda berjumpa lelaki yang anda suka,anda berikan rasa cinta kepadanya. Jadi peluang anda memiliki cintanya adalah luas.

Lelaki ingin wanita yang menarik.
Definisi wanita yang menarik adalh berbeza mengikut setiap lelaki. Namun mereka sentiasa mencari wanita yang menarik dimata mereka untuk di jadikan pasangan.

Lelaki ingin mencari wanita yang cantik di mata mereka.
Lelaki inginkan wanita cantik dalam hidup mereka. namun cantik adalah subjektif dan berbeza pendapatnya bagi setiap lelaki. Jika lelaki memilih anda sebagai teman hidup percayalah anda adalh cantik di matanya.

Lelaki inginkan wanita yang setia.
Lelaki sentiasa mahukan wanita yang setia, kerana ia amat penting untuk mereka. wanita yang setia akan sentiasa menemani mereka saat susah dan senang.

Lelaki inginkan wanita yang yakin pada dirinya.
Bagi lelaki, kepercayaan dan keyakinan dari wanita yang di cintainya amat penting. Ini kerana keyakinan wanita yang mencintai dirinya akan membuatkan mereka menjadi lebih semangat.

Lelaki suka wanita berfikiran terbuka.
Sekarang zaman moden and haruslah berfikiran moden..Bagi lelaki wanita yang berfikiran terbuka sangat mudah untuk di jaga dan dibelai.

Sabtu, 19 November 2011

Just Like Toy.....

That what can i say about my life...because i feel every one take advantage from me... and i just follow their rhythm. u must be like river in life. what ever happen u must fight to go on.. just ignore it..let people take advantage of us if they want it but do not make they feel "Besar Kepala" and can take any think that they want it. it still have limit. in life sometime we must be pretend like nothing happen event we know that they take advantage from us. it is small world. if now they take advantage at us, yes u can do it.but in future we did not know what will happen, yes now u can take advantage from me.. but in future how will be ur victim and u may not lucky like now...
this is life... what we can do, cool, be strong and walk with smile face... (^_^")

Isnin, 14 November 2011

Deep in my Hearth....(^_^")

my hearth going deep..deep..deep.. and sometime going fast and irregular then usual. hmm...what happen?? who make it deep??? why im shy?? why i feel blushing in my face??? i did not know....
sometime feel really2 shy and did not have self confident...what happen... i really2 did not know what happen to me...
oh my heart what happen???tell me please..why u became like this... event i not like this happen to me and confuse but true in my hearth i like this... i feel something that different from before. event it going in irregular but it feel clam and so warm in my hearth. oh what happen..i really did not understand it...(0_o)????

Rabu, 26 Oktober 2011

BILANGAN AND WARNE ADE MAKNENYE....


Ok, aku mmg x amik kisah pasal sume nie..
aku adalah pompuan y lantak la.. org beri tue trima je and xde nk pkir2 maksud n bilangan nye.. ok.pe yang aku nk ckp skang ialah ROS...BUNGA ROS..

warna and bilangan nye mempunyai maksud tertentu...ok aku pn bru tau..nk tau knp aku bleh tau...tue pn sebab romate aku NORADILA or DILA jual bunga time konvo ni...huhuhu...(^_^")


MEANING OF ROSES
The Rose is the flower whose meaning we most understand, but here are some details of the meaning of the Rose that may be of further interest.
Red RoseI Love You Or Encouragement.
White RoseYou are Heavenly, Reverence of Innocence & Purity.
Pink RoseYou are Gentle & Graceful
Light Pink RoseGratitude & Appreciation
Dark Pink RoseAdmiration & Sympathy Joy & Gladness
Orange RoseEnthusiasm
Blue RoseYou Are Special
Purple RoseYou are My Romance
Yellow RoseJoy, Gladness, Freedom
Two RosesJoined Together, Engagement
Red & White RoseTogether Unity

Single bloom red Rose Love at first sight or I still love you
Single Rose, any color Gratitude or simplicity
2 Roses - Mutual feelings
3 Roses - I love you
7 Roses - Im infatuated with you
9 Roses - Well be together forever
10 Roses - You are perfect
11 Roses - You are my treasured one
12 Roses - Be mine
13 Roses - Friends forever
15 Roses - Im truly sorry
20 Roses - Im truly sincere towards you
21 Roses - Im dedicated to you
24 Roses - Forever yours
25 Roses - Congratulations
36 Roses - My heart will always be with you
40 Roses - My Love is Genuine
50 Roses - Unconditional love
99 Roses - I will love you all the days of my life
100 Roses - I am Totally Devoted to You
101 Roses - You are My One and Only
108 Roses - Will you marry me?
999 Roses - I love you till the end of time.

so kwn2 klo de org bg bunga tue..pahm la ye maksudnye n jgn lpe tok kire tau...huhuhu

Khamis, 20 Oktober 2011

KUIZ TIME!!!

Ini ialah permainan yang menyeronokkan dan kelakar.Jangan baca jawapan dahulu! Lakukan satu persatu.KALAU BACA JAWAPAN DULU, MESTI TAK SERONOK LAGI.


Ambil pen kertas dan mulakan kuiz ini.Apabila anda pilih nama,pastikan anda kenal orang itu dan jangan fikir lama- lama!

*1 - Tulis nombor 1 sampai 11 dalam satu baris

*2 - Untuk nombor 1 dan 2, tulis dua nombor yang anda suka.

*3 - Untuk nombor 3 dan 7, tulis nama jantina yang berlainan
jantina yang anda kenal.Seorang untuk satu nombor.

*4 - Untuk nombor 4,5 dan 6, tulis nama anggota keluarga atau
kawan - kawan.

*5 - Tulis empat tajuk lagu pada nombor 8,9,10 dan 11.






JAWAPAN

*1 - Anda mesti beritahu( nombor dalam baris 1) orang tentang permainan ini dalam masa ( nombor dalam baris 2 ) hari untuk impian anda tercapai.

*2 - Nama di dalam baris 3 ialah nama seseorang yang anda cinta

*3 - Nama di dalam baris 7 ialah seseorang yang anda suka tapi
tidak kesampaian.

4*- Anda sangat ambil tahu tentang orang yang anda letak
dalam baris nombor 4.

5* - Nama orang dalam di baris nombor 5 ialah seseorang yang
sangat mengenali anda

6* - Nama orang di baris nombor 6 ialah seseorang yang
membawa tuah kepada anda.

7* - Nama lagu dalam baris 8 ialah lagu yang menceritakan
tentang orang yang anda tulis dalam baris 3

8* - Judul lagu dalambaris 9 ialah lagu untuk orang yang di baris 7

9* - Judul lagu di baris 10 memberitahu tentang apa yang ada
dalam minda anda selalu.

10* - Judul lagu dalam baris 11 memberitahu tentang perasaan
anda terhadap kehidupan anda.

nk tau pe jawapn aku x????
1- 23 (BRITHDAY AKU)
2-89 (TAHUN AKU LAHIR)
3- KAMARUL ZAMAN (KWN AKU/ KWN2 DKAT U PANGGIL DIER SKANDEL AKU)
4- SHAHRIZAL (ADIK YG PLING RAPAT DGN AKU)
5- JAMILAH (MY BELOVED MUM)
6- NURLIZA (MY BESTFRIEND FROM 9 YEARS OLD UNTIL NOW)
7- AIMAN (KWN AKU, SKE TGOK SBB BDN TOUGHT TP GELI..HUHUHU)
8- CINTA BUDAK SEKOLAH - SPIDER (MMG BEST DR SKOLAH AKU MINAT)
9- MAHAR CINTA -DEEVOTES (SBB LIRIK DIER NK TAU CARI N DENGAR LA...)
10- KISAH DONGENG - STAY C (SBB MCM HIDUP AKU JE...)
11- FOR THE REST OF MY LIFE - MAHIR ZAIN ( YUP..FOR THE REST OF MY LIFE)

Jumaat, 14 Oktober 2011

TOLONG INGATKN AKU!!!!!

frist..ARGH!!!!! GERAMNYE..... why????coz i foget my email to sign in tagged....
aku de wat 2 email tp 1 nie aku khas kn tok tagged..why??? coz aku xnk la bykkn email kat email y aku slalu gne skang nie..tp masalahnye aku xleh nk bka email tue..dier ckp slah id..
so pe id email aku???de spe2 ingat...klo x silap y bru pye shila_chikla @ chikla_shila @ shila_chikla23 @ chikla_shila23 @ chik_chikla.... yg pasti dier bermain dgn SHILA, CHIK N CHIKLA , serta angka 2389 OR 23... tp aku x ingat....
y aku nk cri..coz aku xleh nk msuk sign in tagged..penat aku wat network kat situ..bkn senang tau nk bina NETWORK kat laman SOSIAL tue..sbb aku dh wat plan baik pye tok my future..
kan kje skang susah nk cri..
so aku dh plan and cri org dlm,so senang skit..ye lh..pointer pn rendah..tp masalhnye skang...
aku xleh nk sign in dkat tagged coz email lpe... mcm ne nie..nk praktikal lg..ARGH.... HELP ME!!!!

Selasa, 11 Oktober 2011

SIMBOLIK CINTA YG SETIA...


wah..jiwang benor main title di atas...ok..why i choose that..tah..tbe2 td rse..... ade la ne leh bg tau..bru la surprise!!!huhuhu.. =)
ok bg korg pe yg terlintas bg title kat ats "SIMBOLIK CINTA YG SETIA"... bg aku pe y terlintas is "BURUNG MERPATI WARNA PUTIH..." so pe y aku nk cter is berkaitan burung merpati huhuhu...pdan muka korg.. "TERKENA"... why i say
"MERPATI PUTIH SIMBOLIK CINTA YG SETIA"...

  1. sebab merpati setia dgn pasangannya and sgt romantik..
  2. why mesti"MERPATI PUTIH"....sbb putih itu suci,tulus,bersih and tenang.
That why la i say "MERPATI PUTIH" is "SIMBOLIK CINTA YG SETIA". tiada pembohongan, bebas, setia dgn pasangan, menjaga kesucian cinta and diri, tenang dan mendamaikan jiwa.... sepatutnya itu lah yang ada dlm "CINTA". bkn membebankan, merumitkan hidup,
penuh pembohongan and dusta....

so,blajar la dari "MERPATI PUTIH" mcm ne nk menjaga hati pasangan and be romantik..but at the same time, kesucian diri tetap terpelihara....

Jumaat, 16 September 2011

activity sambutan ari MALAYSIA...

mesti korg wonderkan pe aktivity aku time sambutan ari merdeka kan..??? ye la aku tau aku nie jenis aktif..byk aktivity yang wat..ok..aktivity aku ialah ..aku niaga..
aku mcm bse la wat part time..kli nie aku wat part time kat DC iaitu DATARAN CENDEKIA OR STUDENT MALL...aku niaga..actually just jge gerai jual tudung and selendang je...
boleh la..sejam dier bg aku RM2.50...SO, dier nk aku jge dr kol 10a.m sampai kol 6p.m...
dpt la RM20.ok la tu..dari aku ddk melangut dkat bilik lansung x dpat duit..at least dpt la gak skit duit wat isi poket nie....dah la sem ni byk pkai duit..dh pokai nie..xde cre nk dpt byk duit dgn mudah...dah la ada byk trip sem nie...korg klo ada keje2 kosong and part time lain kali bg tau je la kat aku..klo xde hal..and aviable aku aku akan tme je kje tue..aku kn "HANTU PART TIME..." org susah la kate kn...

Khamis, 15 September 2011

MENGENAI LELAKI.... =)


td aku sje usik2.pastu aku terjumpa la fakta yang agak menarik mengenai lelaki nie..so aku nk share la dgn korg agar x pening kpala nk pham boyfriend korg nie mcm ne.. aku x maksudkn "BOYFRIEND" tu some one "SPECIAL" tp bleh je..sebab nie fakta mengenai lelaki..so bleh la include "BOYFRIEND SPECIAL" or "BOYFRIEND NOT SPECIAL"...
  1. Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik, tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap personaliti dan ketrampilan seseorang itu.
  2. Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka.
  3. Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum? adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya ketika mereka menelefon seorang wanita.
  4. Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari, tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang.
  5. Apabila lelaki benar-benar sayang terhadap seorang wanita, mereka akan mengabaikan semua karakter negatif yang ada pada wanita tersebut.
  6. Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya seorang wanita senyum kepada mereka.
  7. Lelaki sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan perhatian daripada seorang wanita.
  8. Lelaki amat benci apabila wanita menceritakan mengenai kisah bekas teman lelaki mereka.
  9. Seorang lelaki mampu menyukai wanita untuk seminit, kemudian terus melupakan mereka.
  10. Apabila seorang lelaki bersedia untuk berjumpa ibubapa kekasih mereka, ini menunjukkan mereka benar-benar serius.
  11. Lelaki juga akan menangis.
  12. Lelaki akan lebih untuk berusaha memikat wanita yang menolak cinta mereka, ini adalah kerana mereka sukar untuk menerima kekalahan.
  13. Jangan sesekali memberikan mereka mesej tergantung seperti “Ada sesuatu nk bgtau awak ni…. erm… tapi takpela”. Mereka akan membuat seribu satu andaian dan akan berusaha untuk mendapatkan jawapan.
  14. Lelaki akan teruja apabila mendapat sentuhan yang tidak diduga.
  15. Lelaki akan menjadi gagap apabila bercakap dengan wanita yang mereka suka.
  16. Apabila wanita menyatakan tidak, hati lelaki akan menyatakan ‘ok…. takpe…. cuba lagi esok..’
  17. Lelaki amat sayang ibu mereka.
  18. Lelaki sanggup mengorbankan makan tengahari mereka semata-mata ingin memberikan wanita beberapa kuntum bunga ros.
  19. Lelaki amat sukar untuk difahami melainkan anda seorang pendengar yang setia.
  20. Adalah lebih baik anda menguji seorang lelaki itu terlebih dahulu sebelum mempercayainya. Tetapi, pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama.
  21. Lelaki lebih bersikap terbuka untuk menceritakan hal peribadi mereka.
  22. Lelaki amat suka apabila wanita yang menentukan pemakaian mereka.
  23. Lelaki tidak suka kekasih mereka mempunyai hubungan dengan orang lain terutamanya kawan lelaki.
  24. Apabila lelaki membelikan hadiah kepada wanita, mereka amat risau sekiranya hadiah yang mereka berikan tidak disukai.
  25. Lelaki lebih banyak berfikir.
  26. Imaginasi lelaki tiada had. Mereka mampu untuk membayangkan apa sahaja.
  27. Ketinggian wanita adalah tidak penting, apa yang lebih penting adalah berat mereka.
  28. Sukar untuk lelaki untuk melepaskan kekasih mereka terutama apabila sudah bercinta melebihi 3 tahun.
  29. Lelaki tidak sukakan wanita yang materialistik.
  30. Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah dan ianya perlu sokongan yang kuat daripada kekasih mereka.
  31. Apabila lelaki menceritakan sesuatu yang serius, berikan perhatian yang sepenuhnya. Ia amat penting.
  32. Lelaki lebih gemarkan wanita yang pandai memasak.
  33. Jangan sombong, kerana ia akan membuatkan lelaki berusaha untuk memalukan anda.
  34. Lelaki belajar mengenai cinta melalui pengalaman, bukan seperti wanita yang belajar mengenai cinta melalui novel yang mereka baca.
  35. Lelaki paling tidak suka kekasih mereka keluar bersama lelaki lain berdua walaupun hubungan mereka hanya sekadar kawan.
  36. Lelaki akan memaafkan kesalahan yang pertama dibuat, tetapi bukan untuk kesalahan yang kedua.
  37. Lelaki tidak suka wanita yang terlampau mengada-ngada

Selasa, 13 September 2011

ADAKAH DIER JODOH AKU???

sje je wat gempak ye lah dah lme x tulis kat blog..cuti 4 bulan la kate kn...
ari nie aku nk tulis sambungn cter cinta aku yg aku tulis sblom cuti ari tue....
spe name insan tue.."BIAR LAH RAHSIA.."ckup aku ckp dier berjaya membawa ati aku skejap.. tp bukan untuk hanyut dlm cinta dier tp hanyut dlm cinta ALLAH ..sbb dier bwk aku lg dekat dgn cinta ALLAH...
mesti klo korg x akn anggap ini couple...sbb aku coupnle dgn dier just 6 ari...
pastu dh putus..dah la x penah jumpa...knal pn x..arap call n msj je... nk kte kwn2 or knal..xde..
harap knal dlm phone je...tp aku anggap couple gak...
ok..dia ni pantang org tipu dier..tp aku x pnah tipu dier...
adala mlm tue dier call aku..pastu aku ngantuk..aku just mengiakan je apa dier ckp...
pastu dier ulang balik tye aku..aku ckp ne de aku wat..pastu dier mrah..dier kata kita putus..
awak bukan org yg sy cari...sy pantang org tipu sya..tp aku x tipu dier..aku xdgr..ngantuk..
jd aku ia kan je pe dier ckp...
may be dier bkn jodoh aku...
kn aku slalu doa time couple dgn dier.."klo dier jodoh aku, aku terbaik untuk dier dan dier terbaik untuk aku..temukan la kami..tp klo dier bukan jodoh aku dan kami bukan terbaik untuk antra satu sama lain..cukup sampai disini.." so aku dgn dier putus..
that mean kami just ok berkawan..bukan untuk jodoh...
jadi skang ni aku kembali ke asal.."IM SINGLE"

time couple n putus dgn dier aku x rse pe2 pn..sbb mcm dier pesn jgn syg dier tp syg ALLAH...
dier x nk aku syg dier sgt..and aku bleh trima dier sbb dier nk aku syg ALLAH..bukan dri dier..
so ble aku putus dgn dier aku rse sedih..bukan sedih sbb putus..
tp aku sedih sbb aku ilang kawan yang slalu bg nasihat agama n motivasi dkat aku..

tp jgn bimbang...aku dgn dier dh kawan balik..dier still ajak aku couple..tp aku xnk..
ckup la sekadar kawan..bukan serik..tp dah mmg jelas dier bkn jodoh aku...

Jumaat, 24 Jun 2011

Demo depan Menteri Besar Perak..


ok ari tue..114.6.2011..aku, Bae and K.ita..wat demo...kmi wat demo dkat Dewan Annex..K.Ita akak senior aku ala...bru umur 23,dier la yang ajak aku n bae wat Demo silat dkat depan Menteri Besar Perak sempena perasmian SEDARI iaitu "Seketariat Mahasiswa Darul Rizwan".
ok sedari nie ialah Persatuan anak2 negari Perak..ala klo kita ank Pahang kan ada Persatuan MAPAN atau nama penuhnya " Mahasiswa Anak Pahang" gabungan semua siswa atau siswi yang belajar di IPTA or IPTS...mcm tue la jugak fungsi SEDARI nie tuk eratkan hubungan sesama ank PERAK...aku bkn la ank PERAK ye..aku ank PAHANG.tp x ckup jati PAHANG sbb emak and ayah org KEDAH...

Berbalik pada cerita asal...K.Ita senior silat and senior aku jugak dlm UiTM nie. Dier la yang ajak aku and Bae wat persembahan..mulanya berat jugak nk terima sbb yelah aku budak baru blaja...nk wat demo dpan Menteri Besar...pastu aku bkn spe2 pn..just student base je..sblom nie just jd "ursher" je tok Menteri and Datin2, Datuk Sri je...ala stakat jd "ursher " pe la sgt just bwk dier org duduk kat sit dier org je... so erti kata lain aku nie bkn spe2..anugerah DEKAN...hmm jauh panggang dari api la...aku klo terkenal pn dkat kolej je..tue pn sbb aku nie Ketua Bahagian Keusahawanan, yang harap kenal aku..dak2 yang aktive je.. and rajin beli dkat gerai aku...xpn satu level aku sbb aku Ketua Level dia org...yelh de pe2 kne la cri aku klo de problem...peranan kcik2 je..tue pn dh penat kot...melencong lagi..ish2...
Sbb K.Ita nie aku tgok beria2 ajak aku and Bae join. and atas kesedaran yang memang sikit dlam diri aku and dgn niat nak mempromotekan Seni Silat yang makin dilupakan generasi skarang...aku trima la pelawaan K.Ita tue..kami wat demo "KGA" iaitu tred mark tok "KUMPULAN GOLONGAN ANGGERIK"..ye2 je aku...sorry la klo fakta nie slah..sy bdak bru blaja.klo slah tlong tunjukkan..huhuhu :)

mlm persembahan tue tkut gler kot.aku la y pling takut sbb nk wat persembahan depan MENTERI BESAR PERAK...dah la 3 org je..klo dekat "DC" tue xpe la rmai2..ok2... "DC" tue "Dataran Cendekia" atau "STUDENT MALL"...tp kmi lebih knal "DC' sbg "DATARAN CINTA" sbb kat situ rmai couple wat date... dgn alasan g makan same2... yelah sbb kat situ la kdai mkn dlm UiTM nie....ok, aku merewang lagi..berblik pada cita asal...aku wat la DEMO tue dgn CUAK... 3 org wat persembahan tp y tgok rmai..dah tue most of them senior2 silat...
oleh sbb takut pye psal aku ada terslah step..tp aku bleh cover..x nampak sgt la aku lpe..
tue la, spe sruh cuak sgt..kn dah lpe step y mudah tue...

pe2 pn aku enjoy..xsangka sgt..sy budak baru blaja nie pn dpt wat demo depan MENTERI BESAR... TQ K.Ita sbb ajak kmi wat demo..klo nk wat demo ajak la kmi.klo xde hal nk gak lagi wat demo n pkai baju silat y cantik2...huhuhu. pe2 pn TQ jugak kat CIKGU ADIB sbb tlong kmi pkai sampin...siap wat bunga lagi kat pinggang...huhuhu..harap aku mmg la x pandai nk pkai sampin...

Khamis, 23 Jun 2011

Dugaan Buat ku...


smlman aku berendam air mata...aku sedih sgt...entah lah sepatutnya aku sibuk hafal formula2 nk exam pagi nie..tp aku sibuk nangis...aku sedih sgt..mungkin dia bkn jodoh aku...tapi yang aku sedih sgt bukan sbb tue..paling aku sedih sbb dier ckp "sy pantang org tipu sy, sy rse awk bukan pilihan ati saya.awk cari la org lain yang bleh pham cara awak tue...cukup sampai sini je kte kawan.. lpas nie sy xnk awk kcau sy and sya akan delete no.awk...aslkm.." mmg rse mcm tamparan hebat kot...sbb aku ne ada tipu dier tp dier ckp aku tipu..tah la..aku pn mlas nk gaduh dgn dier aku diam je..lantak la ko nk ckp ape...
tp aku sedih sgt sbb aku n dier putus kawan...aku lansung x kisah putus dgn dier as couple..tp putus kawan wat aku rse sedih gler..and dr cara dier ckp..nampak sgt aku nie mcm pompuan yg truk and sukar tok org pahm aku..truk sgt ke aku nie..terlalu misteri and complecated ke aku nie..tah la..aku pn x tau nk ckp mcm ne..tp..ikut ske la...





walaupn dier dh delate no aku.aku tetap x delate no dier..sbb aku yakin nanti ble dier dh ok..aku bleh kawan dgn dier semula..biar la masa yang tentukan mcm ne....

Sabtu, 18 Jun 2011

Kekuasaan Allah... la

pe yang aku bleh ckp mcm kat atas ye..sume yg berlaku atas kekuasaan ALLAH... aku rse sungguh bersyukur doa ku termakbul. mesti korg plikkn dgn aku and tertya2 ape yang aku doa..
sbenarnya stiap kali solat aku akn mintak doa kat ALLAH:
  • Ampunilah dosa kedua ibubapa aku
  • permudahkan segala urusan kedua ibubapa ku dunia & akhirat
  • berikanlah kesihatan tubuh badan kpd mereka
  • murahkanlah rezeki mereka
  • jauhkanlah mereka dari hasad dengki org ramai.
  • berilah kegembiraan kpd mereka setelah banyak pengorbanan mereka lakukan kpd ku.
  • berikan aku kekuatan untuk menjaga & mengembirakn mereka seperti mana mereka menggembirakan aku.
  • berikan NUR & hidayah kpd keluargaku
  • eratkan hubungan kekeluargaan antara kami sekeluarga
  • jauhkan kami sekeluarga dari musibah
  • berikan kesihatan tubuh badan kpd adik2 ku.
  • lapangkanlah dada adik2ku untuk menerima ilmu & hidayah MU
  • berikanlah ingatan yang kuat untuk mengingati ilmu MU YA ALLAH
  • berkatilah ilmu yang telah Engkau berikan YA ALLAH.
  • permudahkanlah segala urusan adk2ku di dunia & akhirat

last skali bru aku mintak doa untuk diri aku. nk tau pe yang aku mintak :
  • ampuni dosa2 aku
  • berikanlah aku kesabaran untuk tempuh dugaan
  • berikan aku kekuatan tok gembirakan org di sekeliling aku
  • berikan aku peluang untuk balas jasa kedua ibubapa aku
  • berikan aku kesihatan tubuh badan
  • berikan aku NUR & HIDAYAH.
  • jauhkan lah aku dr sifat2 keji.
  • berkatilah ilmu yang telah di beri.
  • berikanlah ingatan yang kuat untuk mengingati ilmu yang ENGKAU berikan YA ALLAH.
klo aku ingat aku akn mintak doa:
  • temukanlah aku dgn jodohku YA ALLAH, seseorg y dapat memimpin diriku ke jalan YANG ENGKAU redhai YA ALLAH.
slalunya aku mintak doa tue time nk tdo, rse cemburu tgok kwn2 y ade couple, tbe2 rse nk ade org syg atau time aku teringat.

yelah kitekan disuruh sentiasa meminta dgn ALLAH..so aku mintak la..tue doa sblom aku dgr ceramah Dr.Fadzilah Kamsa, lpas dgr ceramah tue doa aku bunyi mcm nie :
  • YA ALLAH, temukanlah aku dgn jodohku, seseorg yang dapat memimpinku ke jalan yang ENGKAU redhai YA ALLAH.aku terbaik untuknya dan dier terbaik untuk ku..
dan sesungguhnya semua yang berlaku atas kehendak ALLAH...aku berjumpa dgn seorg insan
dlm laman sosial TAGGED...di mana ramai menipu...tidak jujur dlm persahabatan...tp aku tetap jujur dlm berkawan.bg aku klo kita nk kwn kita kne jujur, biarlah org nk tipu bkn untung pn... aku knal dier di TAGGED la...dier ADD aku...
aku rse aku bru je knal dier, and jd kwn...msj pn skit2 je...tp tah la...
aku main bagi je no tpon.
pastu dier ajak couple..aku main trima je..padahal aku nie bkn senang untuk terima couple. and aku bkn penah couple pn..sbb bg aku, aku xnk bg hati yg pecah dkat hubby aku.aku nk dlm hati aku just ade hubby aku sorg je...tp tah aku main trima je dier.. aku ckp kat dier bg aku masa untuk blajar menyayangi dier & dier sanggup and paham...

aku just msj dgn dier dlm fon x sampai 1 ari pn...tau2 aku bleh trima dier..
pe y buat aku bleh terima dier sepenuh ati adalah sbb cara dier..dier sgt penyayang & penyabar..
kata2nya penuh hikmah...bkn sbb janji yang dier berikan untuk menyayangi dan melindungi aku sepenuh ati dgn keikhlasan tp sebab dier nk aku cinta dier krn ALLAH, aku mencintai dier krn ALLAH juga. dier jugak ckp jgn ada cintai yg lebih hebat melainkan cinta kpd ALLAH....
krn itu aku sgt menyanyinya...slama nie aku doa agar aku jumpa org yg dpt menegur & membimbing aku ke jalan yang di redhai ALLAH, & skang ALLAH telah jumpakan aku dgn cara yang x di sangka.
skang doa ku :
  • YA ALLAH terima kasih sbb ENGKAU temukan aku dgn insan yang dpt membimbing aku ke arah jalan yang ENGKAU REDHAI...kalau dia terbaik untukku & aku terbaik untuknya, & dia adalah jodohku..kau temukanlah kami..tp andai dier bkn terbaik untuk ku & aku bukan terbaik untuknya KAU jgn pertemukan kami...cukuplah sekadar ini.

Rabu, 15 Jun 2011

RAHSIA KASIH SAYANG BERDASARKAN BULAN...


td sje je la aku cri main tekan2..extually aku pn x tau ape yang aku cari..huhuhu =)
pastu aku de jumpa menda nie..
so sje je la nk share dgn korg sume member2 ku ape yang aku jumpa nie..
HOPE KORG ENJOY....

Januari
- Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati
- Sukar setia pada yang satu.
- Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya
pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.

Febuari
- Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan.
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu)
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Kurang beremosi terhadap pasangannya.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.

Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan
-Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Persaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
- Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.
- Berprasangka terhadap pasangan.
- Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.

April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
- Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap 'hamba cinta' seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha.
- Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.

Mei
- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk dipujuk.
- Kurang suka untuk sentiasa bersama.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control)
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.

Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Cepat rasa bosan dalam percintaan.
- Kurang yakin dalam perhubungan.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.

Julai
- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai,
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Suka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.

Ogos
- Tidak serius dalam perhubungan
- Mengambil mudah dalam perhubungan
- Kesetiaan di ragui.
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sering bertukar pasangan
- Sukar mencari pilihan yang tepat
- Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima.
- Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan.
- Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini.

Se
ptember

- Bersopan dalam hubungan

- bertolak ansur terhadap pasangan

- Suka mengkritik pasangan
- Sangat prihatin terhadap pasangan
- Sangat sensitif dan emosi
- Pandai memahami pasangan
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
- Amat memilih pasangan
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaam dan masalah pasangan.


Oktober
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Sukar menerima pandangan pasangan.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.
- Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.

November
- Banyak helah dalam menghadapi pasangan.
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Degil dan engkar dengan pasangan.
- Tidak suka dikongkong oleh pasangan.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Tidak menghargai perhubungan.
- Sambil lewa dalam perhubungan.
- Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
- Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan.
- Kurang bersama dengan pasangan.


Disember
- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan
- Curang dalam percintaan.
- Kurang berkerjasama dengan pasangan.
- Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru
-
Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.


Isnin, 13 Jun 2011

x sepatutnya aku mcm nie...

kemalasan yang meluap-luap berada dlm diri... sepatutnye benda nie xde dlm diri skang nie..
sbb esok test and exam dah dekat wei...so nape still malas nie..truk sungguh..pe nk jd nie...
aku sepatunya blajar bkn ikut perasaan malas tue..tp... tah, xde mood giler2 kot..
nk ajak org borak sume bussy..td try call liza tp, hmmmm... nenek kwn dier plak meninggal...
so xleh nk borak..yelh, senonoh skit prangai tue..org tgh berkabung sedih..ko nk borak2 dgn kwn2 plak... sgt truk..
tp mlm nie mmg aku xleh nk fokus kot tok study...
truknye aku nie...

so de spe2 nk tolongg bg semangat kat aku mlm nie tok aku study..esok test..
HELP!!!HELP!!!HELP!!!

Ahad, 12 Jun 2011

Aku Yang Semakin Kritikal...

knape aku ckp mcm tue..sbb skang aku mmg smakin kritikal..
dh tau esok test bleh aku ponteng klas...pada hal dah nk exam..truk x aku???
amik short courst sbb nk repair result exam tp...aku x blaja tol2...pe nk jd nie.. duit dh byk abih..
tp aku still main2...

ble aku nk brubah jd serius nie...
look at future shila...now have many competitor..if u not show the best performance u will lose and never get job as like u dream....u never can't help ur family..
come on, u are the frist child, what u doing being example for ur younger brother and younger sister... u also show image ur family... have many burden in ur, but look what u doing now????
u just play..now time to serius..think about future... no time to play....

all become fast and think forward dont just look what will happen in next year but stard look what will happen at least 2 or 3 years after this... money become so small and competitor become more strong..u not just fight with graduan in Malaysia, but u also fight with graduan from oversea that was have many advantage..and with people that more experion in work... so do u think that u will get place in job..think about it..
look it with serius...

do u think u have time to play and enjoy now????
the answer is NO...NO..NO...
u can not play...u must be serius in life, if u want comfortable life in future...
think about ur family and ur child... look forward... if u love them..
dont play and stard to be a serius person and do the best in everything u do...
if u still not have good life in future, u not feel so sad coz u try ur best..

so show it that u are serius in ur life stard with exam...try to get A in subject that u take..
and get the best pointer, so family will proud with u...

Jumaat, 10 Jun 2011

CN BLUE- I'M A LONER

oetoriya oetoriya

oetoriya oetoriya


bwabwa nareul bwabwa ttokbaro nae du nuneul bwa

geobwa imi neoneun ddan goseul bogo isseo

check it one two three sigyebaneulman chyeoda boneun gae

mal an haedo dareun saram saenggingeol ara


yojeum neon na anin dareun saramgwa mannami jatdeora

ijeneun meonjeo jeonhwado geolji andeora

narang isseul ttaeneun haruga 1chorado neon nae apeseo yojeum haneulman bodeora

<> I know your mind imi

<> neowa naui geori

meoreojin geurigo beoreojin namboda motan uri sai


[[Chorus]]

<> oetoriya oetoriya daridiridara du

oetoriya oetoriya daridiridara du

oetoriya oetoriya sarange seulpeohago

sarange nunmuljitneun oetori

sad sad sad sad sad sad sad tonight <>

Oh no no no no no body knows << mam molla>>

one two three four five six seven night <>

seumyeo nareul dallaego isseo


charari dareun saram saenggyeotdago naega sirheumyeon sirtago

charari soljikhage malhaejwotdamyeon

nan neoreul jukdorok miwohajin anhasseul tende

check it one two three ne mareul doesaegyeo bwado

irijeori dulleodaeneun geojitmariya


[[Chorus]]

<> oetoriya oetoriya daridiridara du

oetoriya oetoriya daridiridara du

oetoriya oetoriya sarange seulpeohago

sarange nunmuljitneun oetori

sad sad sad sad sad sad sad tonight <>

Oh no no no no no body knows << mam molla>>

one two three four five six seven night <>

seumyeo nareul dallaego isseo


sarangi gane sarangi ddeonane

<>

i bami gamyeon neol jiwoyagetji

<>

<>


[[Chorus]]

<> oetoriya oetoriya daridiridara du

oetoriya oetoriya daridiridara du

oetoriya oetoriya sarange seulpeohago

sarange nunmuljitneun oetori

sad sad sad sad sad sad sad tonight <>

Oh no no no no no body knows <>

one two three four five six seven night << su manheun bameul>>

seumyeo nunmul heulligo isseo


****Translation****


I’m a loner. I’m a loner.

I’m a loner. I’m a loner.


Look, look at me, me. Look at me straight in the eyes.

Look, you are already look at elsewhere.

Check it one two three, you only keep looking at the clock.

You don’t have to tell me. I know you got someone else.


You’ve been meeting someone else often lately.

You don’t even call me first anymore.

When you are with me, you would only look at the sky even if a day is a second long.

<> I know your mind.

<> The distance between you and I.

Getting farther and wider.

We are no better than strangers.


[[Chorus]]

<> I’m a loner I’m a loner. daridiridara du

I’m a loner I’m a loner. daridiridara du

I’m a loner I’m a loner I’m a loner

being sad at love, shedding tear at love.

sad sad sad sad sad sad sad tonight <>

Oh no no no no no body knows << how I feel>>

one two three four five six seven night << I’m cheering up myself passing many nights awake>>


If you had just told me honestly

that you got someone else. That you hate me.

Then I wouldn’t have hated you to death.

check it one two three. Remembering your words, they are all silly lies.


[[Chorus]]

<> I’m a loner I’m a loner. daridiridara du

I’m a loner I’m a loner. daridiridara du

I’m a loner I’m a loner I’m a loner

being sad at love, shedding tear at love.

sad sad sad sad sad sad sad tonight <>

Oh no no no no no body knows << how I feel>>

one two three four five six seven night << I’m cheering up myself passing many nights awake>>


Love is going. Love is leaving.

<>

I should erase you after tonight.

<>

<>


[[Chorus]]

I’m a loner I’m a loner. daridiridara du

I’m a loner I’m a loner. daridiridara du

I’m a loner I’m a loner I’m a loner

hurt by love and waiting for love.

sad sad sad sad sad sad sad tonight << I want this to be a dream>>

Oh no no no no no body knows << no body knows me>>

one two three four five six seven night << I’m crying passing many nights awake>>

Sabtu, 28 Mei 2011

JOM MAIN KIRA2...

ermm tau korg bosan xde menda nk wat..nie aku de jumpa sesuatu yang ok la..bleh gak gerak kan otak korg yang mlas nk pkir tue..

JOM KITA MAIN KIRA2 MATH DARJAH 1...
ala bkn susah pn..
klo korg xnk wat..mmg korang mmg mlas thap CIPAN or TENUK..
aku pn x tau nk ckp pe...
at least korg main kira2 nie korg bleh gerakkan otak and tau gak serba sikit tentang PERONALITY korg...

ALA BKN SUSAH PN..KIRA TARIKH LAHIR KORG JE...
JOM KITA TRY...

contohnya:
23 JULAI 1989(tarikh lahir aku ni..so jgn wat2 lpe...)
23 + 7 + 1989 = 2019
2 + 0 + 1 + 9 = 12
1 + 2 = 3
p/s: korg kira sampai tinggal 1 no je...klo x mcm ne nk tau no korg...

dah dpat no korg...JOM tgok PERSONALITY KORG NIE MCM NE...
den NO.3 agak2 nye mcm ne ye PERSONALITY DEN..
CETEKA...
xyah la teka... ekau bace la kat bawah nie..y ekau pn ade den letak...
MOH LA KITE TGOK SME2...

1: KETULINAN...
- hadir dgn idea baru
-memperoleh sesuatu dgn cara sendri
-golongan paling jujur & boleh dgn baik teknik diplomasi
-suka mengambil insiatif & suka menjadi y terbaik & kebiasaanya pemimpin atau boss
-bekerja sendri merupakn perlihan terbaik mereka
-idea & pendapat yang lain lebih mungkin lebih baik & terbaik...so pertimbangkan dahulu sblom wat keputusan.

2: PENDAMAI...
-dilahirkan sebagai DIPLOMATIK
-selalu memikirkan & peka terhadap keperluan & prasaan org lain sblom diri sendri.
-sgat analitikal & suka mengikut gerak hati
-tidak suka bersendri
-persahabatan adalah penting buat mereka & boleh mendorong mereka untuk berjaya dlm hidup, tetapi mereka sanggup bersendirian jika hubungan yang dijalinkan tidak serasi.
-secara semula jadi pemalu,patut belajar untuk tingkatkan self esteem & meluahkn perasaan secara terbuka tanpa selindung.

3 : CERIA
-sgt kreatif, sosial , mesra, romantik, & mudah bawa berunding.
-suka memulakan sesuatu tetapi jarang dpat menghabiskannya
-suak melihat org lain gembira & sanggup melakukan apa sahaja untuknya
-sgt popular & idealistik
-perlu belajar untuk melihat sesuatu lebih realistik

4 : KONSERVATIF
-sgt peka & traditional
-suka arahan & sesautu yang rutin
-bertindak apabila mereka paham sepenuhnya tentang apa yyang patut dibuat
-mudah tertaik dgn aktiviti luar & tetarik dgn alam sekitar
-berupaya untuk sabar, tekun, & adakala degil
-harus belajar untuk jd fleksibel dan baik terhadap diri sendri.

5 : PRINTIS
-ska mengambil tahu & ske mengambil risiko serta sgt bersemangat..
-perlu kepelbagaian & x ske disekat
-dunia ini adalh sekolah mereka. mereka memerhhati peluang untuk mempelajari sesuatu dari setiap situasi yang ditempuh
-persoalan yang bermain diminda mereka xpernah berhenti.
-perlu melihat sesuatu dgn teliti & melihat semula fakta seblo
m membuat kesimpulan atau keputusan

6 : ROMANTIK
-idealistik & memerlukan sesuatu sebab untuk bergembira
-hubungan kekeluargaan yang kuat mat penting buat mereka
-perasaan mempengaruhi keputusan mereka
-sgt suka membantu & menjaga org
-sgt setia & bleh ,menjadi guru y baik
-sgt suka muzik
-menjadi teman yang setia kpd teman yang menjallinkan hubungan persahabatan yang serius
-harus beljar apakah y boleh diubah & apa y x boleh diubah.

7 : INTELEKTUAL
- ske menyelasaikan sesuatu y tersembunyi & tidak mudah mener
ima sesuatu perkara dgn mudah
- perasaan mereka tidak mempengaruhi keputtusan mereka
-ske mempersoalkn sesuatu yng disekeliling mereka tetapi xske disoal
-kerap dikenali ahli falsafah & sgt berpengatahuan & kadang kala bersendrian
-gemar perkara teknikal & berkebolehan menjadi penyelidik y baik dlm menyelesaikan sesuatu perkara
-gemar berahsia
-hidup dlm dunia mereka sendri & perlu belajar menerima ken
yataan dunia sebenar.

8 : PENYELESAIAN
-profesional, berterus terang, penilai yang baik & sgt tegas
-slalu mempunyai perancangan yang hebat & ske hidup dlm suasana terbaik
-sgt ska mengendalikn manusia, mereka melihat manusia objektif
-ske memberitahu org dgn cara mereka tersendri y mereka adalah
ketua
-perlu belajar membuat keputusan berdasarkn keperluan sendri bkn ikut keperluan org lain
9 : PELAKON.
-berkebolehan menghiburkan org lain
-sgt penyanyang & pemurah
-mereka tidak ada masalah untuk berkawan dgn sesiapa sahaja & pd mereka tiada sesiapa pn dianggap asing
-mempunyai personality yang pelbagai sehingga menyukarkan org rmai untuk memahami mereka
-umpama sesumpah,bleh menyesuaikan dri dlm pelbagai persekitaran
-mempunyai nasib y baik tetapi boleh menderita akibat terlalu bergantung kpd nasib & mood.
-untuk berjaya, perlu membina landasan kasih syang..

so,mcm ne????skang dah tau korg dkat KATEGORI MANE...

sudah terbukti y sy seorg y CERIA & PENUH dgn IDEA...cme mlas nk tulis kat blog je..huhuhu... =)